180823 Lopning1

Saga löpning

Nyhet - Saga löpning.

Älskar du att springa?
Vill du utveckla din löpning?
Hur undviker jag skador?

Ja, frågorna är många kring ämnet löpning. Det har under en längre tid efterfrågats någon form av löpklass på Saga - nu äntligen kör vi igång!

Varje onsdag 18:00 samlas vi i receptionen, ombytta och klara. Oavsett väder (nästan), joggar vi tillsammans ut för kvällens pass. Så kläder efter väder. Vi kommer att hålla oss i våra närområden på Södermalm.

Passet varar cirka en timme. Det kan dock hända att vi har så roligt och glömmer klockan någon gång, då glädje och inspiration sätter klorna i oss. 

Passets fokus
Varje tillfälle kommer att ha samma uppbyggnad med varierad huvuddel:

~ Uppvärmningsjogg 10-15 min
~ Löpteknikövningar 
~ Huvuddel
~ Nedjogg/hemjogg

Huvuddelen består av intervallträning i olika former. Korta/långa intervaller, backträning och tröskelträning är några exempel. Efter passets huvuddel joggar vi tillbaka till Saga. Självklart kan du sköta nedjogg och ev stretchning själv om så önskas.

Löpteknik
Vårt första tillfälle tillsammans 29/8, ägnas helt åt grundläggande löpteknikövningar - förutom uppvärmning/nedjogg. Dessa övningar är återkommande varje onsdag. En grund för vår individuella utveckling, ett effektivare löpsteg och skadeförebyggande träning.

Vem kan delta? 
Du ska helst kunna jogga 5 km utan att stanna. I övrigt kan alla vara med - oavsett kapacitet. Att ha roligt tillsammans, vara ute i friska luften och utveckla varandra. Det är syftet.

Du anmäler dig via appen, hemsidan eller receptionen som vanligt.

Vi ses!