171206 Hjartat Hemsida

Stöd Stadsmissionens Unga Station!

Stöd Stadsmissionens Unga Station

Nu kan du som medlem stötta utsatta unga och deras familjer genom att vara med och samla in pengar eller presentkort till förmån för Unga Stations arbete.

Unga Station är ett hus för utsatta barn, ungdomar och familjer inom Stockholms Stadsmission. Visionen är att Stockholm ska bli en mänskligare stad för alla! 

Till Unga Station på Fatburs Brunnsgata 26, kommer familjer med barn och ungdomar som lever utsatta. De erbjuds både öppna och stödjande verksamheter. Hit kan man komma och få värme och mat samt få möjlighet att samtala och få stöd kring sin livssituation.

Dessa samtal är ofta akuta och föräldrarna söker till mat, vinterkläder för sina barn, skor och mediciner. Vi kan då, direkt i mötet, ge denna hjälp i form av presentkort till behövande barnfamiljer som slipper vänta på långa handläggningstider.


Gör så här för att stötta familjerna på Unga Station:

Presentkort till familjerna

  • Köp ett presentkort i valfri butik, ex Åhléns, H&M, Lindex, Stadium, Coop, ICA, Willys, Apoteket, SF Bio, BR leksaker. Välj själv vilken summa du vill skriva på presentkortet. 
  • Lämna in presentkortet i receptionen på Saga. Presentkorten överlämnas av Saga till Unga Stations familjer strax före julafton. 

 Fyll Sagas julgran

  • Köp en julgranskula i receptionen för valfri valör. Familjer på Unga Station har gjort pappkulorna (pumlorna). 
  • Häng upp i Sagas julgran. Strax före julafton tömmer Saga julgranen och överlämnar pengarna till Unga Station.  

 

Låt oss göra det möjligt för Unga Station att fortsätta sitt arbete med att stötta dessa familjer genom att erbjuda mat, stödsamtal, gruppverksamhet och öppna verksamheter.

Nu hjälps vi åt att pynta Stockholms tätaste julgran!