gymbild Saga 1911

Saga - söders trevligaste träningsanläggning

Den 13 september 1911 bildades Stockholms Allmänna Gymnastikavdelningar, Saga. Antalet gymnaster uppgick då till 215 personer. 1985 öppnade Saga sin egen och nuvarande träningsanläggning på Mariatorget i Stockholm, mycket har förstås förändrats sedan dess.

Vår historia och tradition håller vi hårt i handen - vårt vardagsrum på söder där samhörighet, glädje och gemenskap råder, som varje dag får oss att må bättre - både i kropp och själ.  

Just nu har Saga över 2000 medlemmar som tränar på anläggningen samt ute i övriga hallar med Sagas instruktörer.

Hösten 2014 renoverades lokalerna på Mariatorget och det är nu en modern träningsanläggning med en större yta än någonsin för styrketräning!

På Saga jobbar vi med ett helhetstänk inom hälsa då vi har sjukgymnaster, massör, kiropraktor och ett team med Personliga Tränare i vår verksamhet. Tanken är att du som medlem ska kunna få hjälp med det mesta när det gäller friskvård och rehab under samma tak.

Vi har en stor valmöjlighet av träningskort både vad gäller vilken typ av träning du tycker om samt olika bindningstider så att du som medlem ska få ett kort som passar just dig.

Då Saga är en gammal gymnastikförening har vi alltid jobbat fokuserat med vår gruppträning, i dagsläget har vi ca 18 olika typer av gruppträningsklasser och veckovis har vi ett 60-tal instruktörer som leder pass på Mariatorget och för Saga ute på företag och i hallar runt omkring Stockholm. Vi har ett brett utbud av klasser med fokus på styrka, funktionell träning samt kondition men även lugnare träningsformer som yoga och pilates. Klasserna bedrivs i vår gruppträningslokal som är stor och öppen till ytan samt även i gymdelen på vår övervåning. Vi har under åren jobbat med hållbara och redan av branschen beprövade koncept men tar då och då in nyheter och trender för att våra medlemmar ska få möjlighet att testa något nytt!

Saga är och drivs fortfarande som en förening då vi varje år har årsmöten för våra medlemmar och vi strävar efter att våra medlemmar ska ha stor inblick i verksamheten och känna att de kan vara med och påverka. Vi är stolta över vår atmosfär som har skapats efter år av att vara ett kvartersgym med mycket lokala samarbeten. ”Hälsa runt hörnet” för dig som har vägarna förbi Mariatorget.