Masterclass

Nyhet! Saga Masterclass!

Mervärde som medlem!

Under hösten lanserar vi en ny förmån för dig som medlem. Saga Masterclass.

Saga Masterclass är en kostnadsfri kurs på en dryg timme, den leds av två personliga tränare som ska förse dig med kunskap och verktyg för att lyfta din egen träning till en ny och bättre nivå.

Många som vill träna i gymmet är osäkra kring vad och hur de ska träna, detta leder ofta till ensidig träning samt felaktiga övningsval och utföranden. Dessutom uppstår ofta överbelastningar, olika obehag och i värsta fall skador. Så ska det givetvis inte vara. Din träning i gymmet är viktig för oss, därför vill vi hjälpa dig hitta rätt bland övningar och utrustning, så att träningen inte bara blir av utan även korrekt utförd och ändamålsenlig.

Varje Saga Masterclass kommer att ha ett specifikt tema och genomföras i vår träningsbur i gymmet. Deltagarantalet kommer att vara begränsat till 12-16 personer, beroende på kursens tema. Det innebär att du måste vara ute i god tid och anmäla dig så fort möjligheten erbjuds.

Saga Masterclass 2017

27/9 18.00 Träna med fria vikter (max 12 deltagare)
Våra personliga tränare lär dig fördelar, nackdelar, tekniker och syften med att träna med fria vikter. Hantlar, stänger och kettlebells är redskapen du får lära dig att använda rätt.

Det är övervägande fördelar med att träna med fria vikter, det är dock alldeles för många som av olika anledningar inte gör det. Vi går igenom vad det beror på och lär er de grundläggande teknikerna och träningseffekterna, så att du tryggt kan implementera fria vikter i ditt träningsprogram.

18/10 18.00 Bål och sätesträning (max 16 deltagare)
”Ska vi träna bål idag?” är en vanlig fråga man får som personlig tränare. Då svarar vi, ”givetvis, vi tränar alltid bålen”.

Så gott som all träning ställer krav på bålen i olika grad och bålen är den enskilt viktigaste komponenten i gymmet. När vi talar om bålen i ett mer funktionellt samanhang är det viktigt att även få med sätet, vilket många tyvärr missar.

Att specifikt träna bål och säte är ett sätt att både aktivera och stärka vårt kroppsliga nav och vi borde alla träna mer bål och säte, både specifikt och generellt. En stark och funktionell bål kommer att skydda din rygg och öka din prestanda i gymmet samt avlasta din kropp i vardagen. Om detta råder det inga tvivel.

Under denna Saga Masterclass kommer du att få lära dig hur du ska använda bålen i gymmet och vardagen, och även hur du specifikt tränar upp bålen och sätet.

Välkommen till Saga Masterclass - din egen stund med professionella tränare.