Historien om Saga

Allt började 1911

Den 13 september 1911 bildades Stockholms Allmänna Gymnastikavdelningar – Saga. Antalet gymnaster uppgick då till 215 personer. 1985 öppnade Saga sin egen och nuvarande träningsanläggning på Mariatorget i Stockholm, mycket har förstås förändrats sedan dess. Vår historia och tradition håller vi hårt i handen – vårt vardagsrum på söder där närhet, glädje och gemenskap råder. Platsen som får oss att må bättre, både i kropp och knopp. Just nu har Saga cirka 2 000 medlemmar som tränar, antingen på Mariatorget eller ute i Saga Motions hallar med Sagas instruktörer.

Hösten 2014 renoverades lokalerna på Mariatorget med resultat att framförallt gymmets ytor blev större. September 2018, slog vi upp portarna till vårt helt nyinstallerade gym som gick under arbetsnamnet Saga 3.0. Samtliga maskiner och redskap byttes ut mot nya. Toppmoderna installerades och ytskikt målades. Lokalen kröns av en härlig fototapet med motiv från vårt underbara Södermalm.

På Saga jobbar vi med ett helhetstänk inom hälsa där terapeuter inom massage, kiropraktik, naprapati och fysioterapi utgör ett team tillsammans med Sagas personal. Instruktörer, receptionspersonal, administration och personliga tränare, alla under ett och samma tak.

Då Saga är en gammal gymnastikförening har vi alltid jobbat fokuserat med vår gruppträning. I dagsläget har vi ett 20-tal olika typer av gruppträningspass och veckovis ett 60-tal instruktörer som leder pass på Mariatorget, ute på företag och i hallar runt om i Stockholm. Vi har ett brett utbud av pass med varierat fokus. Styrka, uthållighet, balans och koordination tränas. Passen utförs i vår stora gruppträningssal och gymdel på övervåningen. Vi arbetar med hållbara och redan av branschen beprövade koncept och tar även in nyheter och trender för att våra medlemmar ska ha möjlighet att prova något nytt.

Saga är och drivs fortfarande som en medlemsägd förening. Varje år sker ett årsmöte för våra medlemmar och vi strävar efter att våra medlemmar ska ha stor inblick i verksamheten och känna att de kan vara med och påverka. Vi är stolta över atmosfären som nötts in i våra väggar. Den närhet och omtanke som är svår att beskriva. Efter år som kvartersgym till en toppfräsch anläggning i tidens anda. Historien och traditionen gör oss starka tillsammans och en enande kraft.

Varmt välkommen till oss på Saga.