Magnesium – En snabblektion

Varför det används och hur vi hanterar det på Saga.

Magnesium eller krita används på händerna för att få ett bättre grepp om skivstång, hantlar, kettlebell eller räcket du hänger i när du tränar chins eller pull ups. Förutom att du slipper tappa taget så aktiveras musklerna kraftfullare när ditt nervsystem känner att du har ett bra grepp.

Genom att ta lite magnesium i händerna förbättrar du ditt grepp dramatiskt, slipper handsvett och att eventuellt oljiga stänger glider dig ur händerna. Tar du för mycket så förlorar du effekten och stången glider istället på magnesiumet. En grundregel kan vara att du alltid skall kunna se din hud och ”fingeravtryck”.

Många gym har ett förbud mot magnesium då det skräpar ner och dammar. Dock ej Saga då vi värdesätter dess fördelar högt. Det enda du behöver tänka på är att lämna ytan och redskapen du tränar med likadana som du fann dem.