Sömnföreläsning

Sömn är livsviktigt. Men allt fler har idag svårt att sova. Idag sover vart fjärde vuxen så dåligt att vardagen blir lidande. På natten är det svårt att varva ner, man ligger och ältar, kan inte somna eller vaknar snart igen, ligger vaken. Blir ännu mer stressad över den störda sömnen – och så skapas en ond cirkel. Något fler kvinnor än män drabbas.

Som kognitiv terapeut har jag arbetat i flera år med personer som lider av sömnbesvär. Under föredraget kommer jag att presentera bl.a.

  • Vad är sömn och hur den fungerar fysiologiskt
  • Sömnformeln – vilka faktorer som styr sömnen
  • Hur man kan handskas med trötthet, oro och tankar som snurrar i huvudet

Åhörarna får konkreta verktyg, baserade på kognitiv terapi, för att kunna förbättra sin egen sömn. Kognitiv terapi är den metod som i forskningsstudier har visat bäst resultat på lång sikt vid olika typ av sömnbesvär.

Satu Bermell (föredragshållare)
Kognitiv terapeut

När: 27 mars
Tid: 13:00-15:00
Var: Gruppsalen Saga

Välkommen!