Vårträningsdagen 27/4 2022

Vårträningsdagen 2022

-Stöd UNHCR:s Arbete

Onsdag den 27 april är det dags för den årliga Vårträningsdagen. Under en heldag bjuder vi in till en fullspäckad dag med träningspass, tävlingar, fantastiska erbjudanden på träningskort och personlig träning samt annat kul. I år tränar vi också för att hjälpa de behövande i Ukraina.

Vi skänker till UNHCR:s arbete med Ukrainska flyktingar: 

  • Fem kronor för varje deltagare på gruppträningspassen.
  • Fem kronor för varje sprunget varv under Sagavarvet på Zinkensdamm. 
  • Femtio kronor för varje sålt Saga Premium årskort. 

Gör plats i kalendern, hoppa i träningskläderna och bjud med dig alla du känner – nu kör vi!

Dagens schema

En vecka innan Vårträningsdagen äger rum kan du boka din plats på passen genom Sagas app/hemsida. Dina bekanta är självklart varmt välkomna och tränar gratis under denna dag. För att säkra en plats till dem – kontakta receptionen@saga-motion.se. Först till kvarn gäller. 

06.45-07.30 HIIT 45
Instruktör: Stefan Bohlin
Vi rivstartar dagen med ett högintensivt pass – en “rock workout” i ledning av Stefan Bohlin. Här väntar tuffa och roliga övningar samtidigt som det ur högtalarna ljuder rockig och punkig musik. En bättre start på dagen går inte att få. 

08.00-08.50 Mjuk Yoga
Instruktör: Joanna Tisell
Vi sänker tempot och tar oss an en härlig yoga. Under detta pass fokuserar vi på rörelser som ska förbättra vår styrka, rörlighet och kroppskännedom. Efteråt är våra kroppar skönt utsträckta. 

09.00-09.45 Discostyrka
Instruktör: Madelein Månsson
Nu har det blivit dags för Madelein Månsson – “DJ Gloria” att ta oss igenom en härlig “Discostyrka”. Passet innehåller både kondition, balans, styrka och rörlighet. Låten “Saturday night fever” kommer du definitivt höra genom högtalarna. Nu dansar vi! 

10.00-10.55 Gympa soft
Instruktör: Eva Sundqvist
Vad vore en onsdag utan Gympa med Eva? Denna “goding” ligger självklart kvar även under Vårträningsdagen. I denna träning är tempot något lägre och en härlig blandning av styrka, kondition och dynamisk rörlighet väntar – häng med.

10.15-11.10 Seniorkraft ute
Instruktör: Susanna Strand
Mötesplats: Tantolundens bollplans parkering (Bilden nedan).
Låt oss presentera en favorit i repris – en härlig cirkelträning ute i den friska luften. Susanna har dagen till ära en festlig avslutning på gång. Detta vill du inte missa.

11.15-12.00 Zumba
Instruktör: Tsvetelina Zareva
Kom och sväng på höfterna under dagens härliga Zumba. Vi dansar till latinamerikanska rytmer, skrattar och har det roligt tillsammans. 

11.30-12.25 Maskinhjälpen
Personlig tränare: Josefina Svensson
Har du gått och funderat på hur en ställer in benpressen? Vilka maskiner som är bra för att stärka upp ryggen? Eller hur personlig träning går till? Då är detta något för dig. Under denna stund är du hjärtligt välkommen att dyka upp på drop-in och få svar på dina frågor kring gymmet. Vi ses en trappa upp.

12.15-13.00 Lekfull Tabata
Instruktörer och personliga tränare: Sandra Ljungqvist och Susanna Strand
Detta är träningen för dig som både önskar något lekfullt och att få tänja på gränserna. Under detta pass får du dubbel pepp av två instruktörer, allt för att kunna lägga i den där extra växeln. I avslutningen väntar en överraskning – spännande.

17.00-17.45 Sagas Triathlon
Instruktörer: Britt-Marie Olsson och Dragan Högsveden
Vad sägs om rörlighet, cykel och cirkelträning på samma gång? I våra öron låter det som Sagas version av ett Triathlon. Vi inleder passet i salen tillsammans med Britt-Marie. Hon tar oss igenom en “sim-lik” rörlighetsträning följt av en intensiv cykeltur. Vem tar spurtpriset? Därefter går vi upp till gymmet och avslutar med en flåsig cirkelträning i ledning av Dragan. De olika delarna är cirka 15 min vardera. Kom – det blir kul. 

18.15-19.10 Sagavarvet – Spring för UNHCR
Instruktör: Patrik Philip
Sagavarvet är en tradition där vi springer för ett välgörande ändamål, denna gång UNHCR. Passet äger rum på Zinkensdamms idrottsplats, där vi under 30 min springer så många varv som möjligt. När det hela är slut summerar vi antalet varv vi sprungit tillsammans och skänker 5 kr per varv till UNHCR. Välkommen till Zinken 18.15!

19.15-20.10 Eurovisionfest
Instruktörer: Britt-Marie Olsson, Laila Hartzell och Toni Kaarre
Vad är ett bättre och festligare vårtecken än Eurovision? Häng med på ett träningspass med inslag av styrka, gympa och enkla danssteg till Eurovision-musik. Fjäderboa? Paljetter? Glittershorts? Ta med din Eurovision-utstyrsel vad det än innebär.