Sagadagens program

Sagadagen tisdag 13/9 2022

 

Dagens schema

En vecka innan Sagadagen äger rum kan du boka din plats på passen genom Sagas app/hemsida. Dina bekanta är självklart varmt välkomna och tränar gratis under denna dag. För att säkra en plats till dem – kontakta receptionen@saga-motion.se. Först till kvarn gäller. Vi har även fantastiska erbjudanden på träningskort och personlig träning!

 

06.45-07.30 Sagas WOD

Instruktör: Stefan Bohlin
Dagen inleds med ett svettigt pass fyllt av härliga utmaningar. Här väntar ett gäng roliga uppgifter som vi tillsammans ska lösa. Fyll vattenflaskan och väck din inre tävlingsdjävul – vinnarna går från Saga med ett fint pris! 

 

09.00-09.55 Pilates – Crossover 

Instruktör: Carina Schütt
Morgonen fortsätter med ett skönt pilatespass som dagen till ära har en spännande twist, nämligen diagonala rörelser. Här utmanar vi som vanligt de djupa stabiliserande musklerna, men denna gång fokuserar vi extra på att göra det diagonalt – från ena sidan till den andra. Varmt välkommen. 

 

11.15-12.00 Saga Skivstång “Back to the 80s”

Instruktör: Toni Kaarre
Nu har vi börjat bli varma i kläderna och det är dags att greppa tag om varsin skivstång. Tillsammans med detta fantastiska redskap gör vi ett gäng härliga knäböj, marklyft och pressar i takt till Princes låt “Kiss”. Ur högtalarna hör vi självklart andra godingar från denna era också. Det kommer bli svettigt och roligt!

 

11.30-12.25 Maskinhjälpen 

Instruktör: Sandra Ljungqvist
På lunchen har du också möjlighet att få svar på dina frågor kring gymmet. Hur fungerar benpressen? Vilka maskiner är bra för att stärka upp bålen? Hur är det att träna med en personlig tränare? Under denna stund är du hjärtligt välkommen att dyka upp på drop-in, vi ses en trappa upp.

 

12.15-13.00 Cykelpepp

Instruktör: Jovanna Stolt
Vi avrundar lunchen med Cykelpepp – tävlingen för dig som föredrar att cykla tillsammans istället för på egen hand. Reglerna är enkla, den som peppar sig själv och sina medtränande bäst vinner ett fint pris – en månads gratis träning på Saga. Fritt fram för tjo och tjim, peptalk och hejaramsor. Nu peppar vi!

 

17.15-18.00 Sagas Triathlon 2.0

Instruktörer: Britt-Marie Olsson och Dragan Högsveden
Kvällen startar med en favorit i repris – Sagas Triathlon 2.0. Vad sägs om rörlighet, cykel och cirkelträning på samma gång? I våra öron låter det som att Sagas version av ett Triathlon är tillbaka igen. Vi inleder passet i salen tillsammans med Britt-Marie. Hon tar oss igenom en “sim-lik” rörlighetsträning följt av en intensiv cykeltur på våra nya härliga cyklar. Därefter går vi upp till gymmet och avslutar med en flåsig cirkelträning i ledning av Dragan. De olika delarna är cirka 15 min vardera. 

 

18.15-19.10 Sagavarvet – Spring för Min Stora Dag

Instruktör: Patrik Philip
Efter målgången på Sagas Triathlon väntar Sagavarvet. En tradition där vi springer för ett välgörande ändamål, denna gång Min Stora Dag. Passet äger rum på Zinkensdamms idrottsplats, där vi under 30 min springer så många varv som möjligt. När det hela är slut summerar vi antalet varv vi sprungit tillsammans och skänker 5 kr per varv till Min Stora Dag. Välkommen till Zinken 18.15!

 

19.15-20.10 Saga “Back to the 90s”

Instruktörer: Britt-Marie Olsson, Laila Hartzell och Toni Kaarre
Håll i hatten, på kvällskvisten omvandlas Sagas gruppsal till ett dansgolv när vi dansar tillbaka till 90-talet. Tre av Sagas instruktörer tar oss igenom ett pass med lite av varje. Vad sägs om 90-talets bästa låtar i kombination med dans, styrka och gympa? Det tycker vi låter alldeles underbart. Hoppa i dina 90-talskläder, detta vill du inte missa.