Vårträningsdagen 26/4 2023

Vårträningsdagen 2023

-Stöd Röda Korsets Arbete

Onsdagen 26 april är datumet för årets Vårträningsdag. En fullspäckad dag tillsammans med träningspass, tävlingar, fantastiska erbjudanden på träningskort och personlig träning. För alla som deltar i våra pass, springer Sagavarvet eller tar del av våra erbjudanden, skänker Saga pengar till Röda Korset.

Vi skänker till Röda Korset: 

  • Fem kronor för varje deltagare på gruppträningspassen.
  • Fem kronor för varje sprunget varv under Sagavarvet på Zinkensdamms IP. 
  • Femtio kronor för varje sålt Saga Premium årskort.

Gör plats i kalendern, hoppa i träningskläderna och bjud med dig alla du känner – nu kör vi!

Dagens schema

En vecka innan Vårträningsdagen äger rum kan du boka din plats på passen genom Sagas app/hemsida. Dina bekanta är självklart varmt välkomna och tränar gratis under denna dag. För att säkra en plats till dem – kontakta receptionen@saga-motion.se. Först till kvarn gäller. 

08.00-08.50 Mjuk Yoga
Instruktör: Joanna Tisell
Vi sänker tempot och tar oss an en härlig yoga. Under detta pass fokuserar vi på rörelser som ska förbättra vår styrka, rörlighet och kroppskännedom. Efteråt är våra kroppar skönt utsträckta.

09.00-09.45 Styrka
Instruktör: Laila Hartzell
80-talet! Vi tar oss tillbaka till popens era, vem kan sitta still när toner av Bryan Adams, Roxette, Madonna och Alphaville spelar upp. Vi tränar styrka och kombinerar med lättare stegkombinationer. Laila tar hand om oss och tar oss tillbaka till memorylanes.

10.00-10.55 Gympa soft
Instruktör: Siv Sagerberg
Vad vore en onsdag utan Gympa med Siv? Detta pass ligger självklart kvar även under Vårträningsdagen. I denna träning är tempot något lägre och en härlig blandning av styrka, kondition och dynamisk rörlighet väntar – häng med.

10.15-11.10 Seniorkraft ute
Instruktör: Susanna Strand
Mötesplats: Tantolundens bollplans parkering.
Låt oss presentera en favorit i repris – en härlig cirkelträning ute i den friska luften. Susanna bjuder dagen till ära på några härliga och tuffa överraskningar. Detta vill du inte missa.


11.15-12.00 Rivig PT- cirkel
Instruktörer och personliga tränare: Sandra Ljungqvist, Toni Kaarre och Sofie Järdler
Vi utmanar dig och din styrka och kondition i tre olika stationer i tuffa intervaller.
Under detta pass får du trippel pepp och push av tre PTs, allt för att kunna lägga i den där extra växeln.

12.15-13.00 Zumba
Instruktör: Rocio och Miriam
Kom och sväng på höfterna under dagens härliga Zumba tillsammans med Rocio och Miriam. Vi dansar till latinamerikanska rytmer, skrattar och har det roligt tillsammans.

16.30-18.30 Föreläsning/Workshop med Fredrik Zillén
Fredrik kommer till Saga! Fredrik Zillén är tillbaka på Saga, denna gång för att inspirera oss i en praktiskt inriktad föreläsning, öva med oss efteråt på Zinkens IP, varefter vi tillsammans springer Sagavarvet och sätter ett storslaget rekord i antal varv. Fem kronor per varv skänker vi till Röda Korset.

Fredrik Zillén är en professionell löptränare – specialist på löpteknik. Du får kunskaper och inspiration från en av Sveriges främsta löpteknikspecialister. Fredrik har tränat flera tusen löpare, från motionär till elit. Du får garanterat en ny blick för hur din egen löpning kan utvecklas, bli mer energieffektiv och förebygga skador. Här är några omdömen från Fredriks föreläsningar och kurser:

”Jag slog rekord på 5 km, första veckan efter din föreläsning”

”Trodde inte att det skulle göra så stor skillnad för en nybörjare som mig.”

”Första gången sedan jag började springa för 10 år sedan känner jag mig som en löpare. Tack!”

”Efter din föreläsning har jag inte ont i ländryggen längre när jag springer.”

”Få människor är så pålästa och inspirerande. Bästa föreläsaren, alla kategorier.”

”Jag kan inte annat än imponeras och stämma in i hyllningskören till RW’s löpteknikguru, Fredrik Zillén. Han har verkligen kunskapen & förmågan att både se, förklara och ta det vidare”.

Anders Szalkai, vinnare Stockholm Maraton, OS- och VM-löpare, chefredaktör Runner’s World

Program och hålltider
16:30-17:30 Föreläsning av Fredrik Zillén i Sagas gruppsal.
17:30-18:30 Gemensam jogg till Zinkensdamms IP för övningar.
18:30-19:00 Sagavarvet

OBS! Kom ombytt och färdig till föreläsningen.

Pris: Medlemmar 50 kr, icke medlemmar 150 kr. Länk till anmäl och betalning.

18.30-19.00 Sagavarvet – Spring för Röda Korset
Instruktör: Patrik Philip
Sagavarvet är en tradition där vi springer för ett välgörande ändamål, denna gång Röda Korset. Passet äger rum på Zinkensdamms idrottsplats, där vi under 30 min springer så många varv som möjligt. När det hela är slut summerar vi antalet varv vi sprungit tillsammans och skänker 5 kr per varv till Röda Korset. Välkommen till Zinken 18.30!


19.15-20.10 Eurovisionfest
Instruktörer: Britt-Marie Olsson, Laila Hartzell och Toni Kaarre
Vad är ett bättre och festligare vårtecken än Eurovision? Vi kör en favorit i repris från förra året så häng med på ett träningspass med inslag av styrka, gympa och enkla danssteg till Eurovision-musik. Fjäderboa? Paljetter? Glittershorts? Ta med din Eurovision-utstyrsel vad det än innebär.

Prova på PT
Nytt för i år är att Sagas personliga tränare avsatt tid för dig som är nyfiken på vad personlig träning är. Under tjugo minuter träffar du en av de personliga tränarna som ger dig ett smakprov på hur personlig träning fungerar. Kanske hittar du en ny och rolig träningsform? Bokningslänk hittar du här.

VÄLKOMMEN till en fantastisk dag tillsammans!