Sagadagen med Crazy Saga Night

Välkommen till Sagadagen 2023

13 september är det dags för årets Sagadag och häng med nu för här kommer förklaringen till varför vi i år väljer att stödja Hjärt- Lungfonden.

• Saga fyller 112 i år. 112 är numret att ringa vid tex hjärtstopp. • Hjärt-, kärl- och lungsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige. • På Saga har vi en hjärtstartare i receptionen och personalen utbildas varje år i hjärt- lungräddning. • Fysisk aktivitet är en av de potenta friskfaktorerna för att undvika hjärt- kärlsjukdom.

Allt detta leder oss fram till att pengarna vi springer in under årets Sagavarv skall gå till just Hjärt- Lungfonden!

Gör plats i kalendern, hoppa i träningskläderna och bjud med dig alla du känner – nu kör vi!

Schema och mer information hittar du här nedanför↓

 

Sagadagens schema

En vecka innan Sagadagen äger rum kan du boka din plats på passen genom Sagas app/hemsida. Dina bekanta är självklart varmt välkomna och tränar gratis under denna dag. För att säkra en plats till dem – kontakta receptionen@saga-motion.se. Först till kvarn gäller. 

 

07.45-08.35 Mjuk Yoga
Instruktör: Joanna Tisell
Vi sänker tempot och tar oss an en härlig yoga. Under detta pass fokuserar vi på rörelser som ska förbättra vår styrka, rörlighet och kroppskännedom. Efteråt är våra kroppar skönt utsträckta. 

 

09.00-09.45 70-tals styrka med bålfokus
Instruktör: Laila Hartzell
Vi tar oss tillbaka till 70-talet och vem kan sitta still till tonerna av Rolling Stones, David Bowie, Supertramp och Electric Light Orchestra. Vi tränar styrka med fokus på bålträningen dagen till ära och låter magen få jobba ordentligt. Laila tar hand om oss och tar oss tillbaka till memorylanes.

 

10.00-10.55 Gympa soft
Instruktör: Siv Sagerberg
Vad vore en onsdag utan Gympa med Siv? Detta pass ligger självklart kvar även under Sagadagen. I denna träning är tempot något lägre och en härlig blandning av styrka, kondition och dynamisk rörlighet väntar – häng med.

 

10.15-11.10 Seniorkraft ute
Instruktör: Susanna Strand
Mötesplats: Tantolundens bollplans parkering
Låt oss presentera en favorit i repris – en härlig cirkelträning ute i den friska luften. Susanna bjuder dagen till ära på några härliga och tuffa överraskningar. Detta vill du inte missa. 

 

11.15-12.00 Pilates Strong
Instruktör: Kasia Scripps
Pilates Strong är höstens nya klass på schemat så passa på och testa klassen.
Detta är nivån för dig som tränat pilates länge och vill ha en utmaning. Tempot är högre och övningarna kräver mer styrka, rörlighet och koordination.

 

12.15-13.00 Zumba
Instruktör: Carlos och Rocio
Carlos bjuder in grymma instruktören Rocio för en svettig och rolig danstimme tillsammans. Kom och sväng på höfterna under dagens pass som erbjuder lite extra av allt. Vi dansar till latinamerikanska rytmer, skrattar och har det roligt tillsammans. 

 

↓Mellan 17.15-20.15 blir det ”Crazy Saga Night”↓

Träna hur mycket du vill eller kom och testa vilken klass som är din favorit?
Kvällen till ära testar vi ett gäng olika klasskoncept i expressformat. Vi bjuder på några nya klasser, tar tillbaka några gamla favoriter och instruktörerna kryddar passen med lite extra utmaningar. Välkommen att testa en klass eller varför inte köra ett maraton och fyll kvällen med sex pass på rad. Varje pass är 25 minuter långt. 

• 17.15-17.45 Basstep med Laila
Instruktör: Laila Hartzell
En populär klass som inte finns på ordinarie schema. Ta chansen och ha en rolig halvtimme med hög puls och lättare stegkombinationer.

• 17.45-18.15 Styrka
Instruktör: Laila Hartzell och Britt-Marie Olsson
Två av våra populära Styrkeinstruktörer kör en tuff halvtimme med högt tempo som kommer att kännas ordentligt i musklerna.

• 18.15-18.45 Cykel med Jimmy
Instruktör: Jimmy Hansen
Här får pulsen jobba och svetten lacka. Passet innehåller olika intervaller och du väljer själv vilken nivå som passar dig.

• 18.45-19.15 Intervall med Kettlebells
Instruktör: Jimmy Hansen och Britt-Marie Olsson
Här kommer vi använda våra nya Kettlebells i salen. En klass innehållande både styrka och flås i intervallform. Har du inte testat träna med Kettlebells, ta chansen! 

• 19.15-19.45 Box
Instruktör: Bengt Johansson
Här kör vi lättare slag och kombinationer tillsammans med roliga pulsövningar. Passar alla oavsett erfarenhet. Har du inte testat en boxklass innan, ta chansen!

• 19.45-20.15 Yin Yoga
Instruktör: Bengt Johansson
Vi avslutar kvällens klasser med en lugn och skön Yin Yoga. Här slappnar vi av alla kroppens muskler, sänker tempot och återhämtar oss. 

 

18.00-18.45 Sagavarvet – Spring för Hjärt- Lungfonden 

Instruktör: Patrik Philip
Sagavarvet är en tradition där vi springer för ett välgörande ändamål, denna gång har vi valt att stödja Hjärt- Lungfonden. Passet äger rum på Zinkensdamms idrottsplats, där vi under 30 min springer så många varv som möjligt. När det hela är slut summerar vi antalet varv vi sprungit tillsammans och skänker 5 kr per varv till Hjärt- Lungfonden. Välkommen till Zinken 18.00!